اساس و بنيان وب سرويس

ارائه خدمات اينترنت (ISP)، طراحي وب سايت هاي تخصصي، توليد نرم افزار‌هاي سفارش مشتري و محصولات تكميلي اين حوزه

اساس و بنيان وب سرويس

۲۱ بازديد

معرفي وب سرويس ( web service )

در ابتدا اگر بخواهيم خيلي ساده تعريفي از وب سرويس را براي شما ارئه دهيم؛ بايد گفت وب سرويس با در نظر گرفتن ساختار و برنامه مورد نظر، هر كاري را در دنياي اينترنت مي تواند انجام دهد. وب سرويس مي تواند بين دو سيستم متفاوت به شكلي كاملا مستقل از زبان برنامه نويسي، سيستم عامل و سخت افزار ، اتصالي هماهنگ و موثر برقرار كرده يا به نوعي ديگر يك بستري ارتباطي را در اينترنت ايجاد مي كند. اين سرويس داراي قابليت و انعطاف پذيري بالايي است و در صنعت تجارت الكترونيكي كاربرد فراواني دارد. در گذشته ارتباط برنامه هاي غير متمركز از طريق استانداردهاي شخصي بوده و براي هر برنامه فرمت داده ها مختص به آن ايجاد مي شد. اما امروزه با پيشرفت دانش و تكنولوژي شاهد استفاده از تكنولوژي هاي آزاد براي انتقال ديتا ( XML ) و برخي از استاندارد هاي تكنيكي مانند SOAP ،WSDL و UDDI در برنامه وب سايت هاي مختلف هستيم و از آن مي توان براي افزايش انتقال اطلاعات و ساده كردن پردازش هاي تجاري بين سيستم هاي مختلف در هر لحظه و نقطه از دنيا استفاده كرد.

به عبارت ديگر، وب سرويس كدهاي يك برنامه نرم افزاري است كه با انجام اعمالي براي جابه جايي و پردازش اطلاعات بين ديگر نرم افزارها و سيستم ها از ( XML) به عنوان جايگزين (HTML) استفاده مي كند. وب سرويس تحت وب قابل دسترسي بوده و براي انجام وظايف اصلي خود به پروتكل هاي اينترنتي ( مانند HTTP ) نياز داشته تا به كمك آن نتايج حاصل را به برنامه در حال اجرا در كامپيوتري ديگر فرستاده و در انتظار پاسخگويي كاربر مي باشد. كاربر پس از وارد كردن درخواست خود و تاييد آن در برنامه، مجددا اطلاعات جديد وارد شده به ساختار برنامه اول بازگشته و درخواست كاربر اجرا مي شود.

انواع وب سرويس:

اساس و بنيان وب سرويس

با تمام موارد گفته شده مي توان نتيجه گرفت كه، اساس و بنيان كار آن بر پايه دريافت اطلاعات و توليد پيغام با فرمت (XML ) بوده و در مرحله نخست براي انجام وظيفه خود بايد منتظر اتصال كاربران به آنها شده و بنا به درخواست كاربر به آن ها پاسخ دهند .

وب سرويس

ويژگي هاي وب سرويس

به طور كلي ويژگي هاي اصلي اين برنامه را مي توان در سه مورد زير خلاصه كرد:

  • عدم وابستگي به سيستم عامل و زبان برنامه نويسي به دليل استفاده از فرمت ( XML)
  • سهولت انتقال اطلاعات و تسهيل در ايجاد ارتباط بين نرم افزارهاي مختلف
  • امكان ارائه سرويس تحت وب بر روي وب سايت هاي ديگر

آشنايي با انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما

همه مي دانيم كه تكنولوژي براي آسايش بيشتر ما به وجود آمده و پيشرفتي غير قابل كنترل دارد. يكي از حوزه هايي كه به واسطه فناوري هاي جديد، از خدمات بسياري بهره مند شده، گردشگري است. انواع سيستم هاي رزرواسين بليط هواپيما، به ما كمك بسياري در برنامه ريزي و مديريت سفر ها مي كنند. بياييد ببينيم كه اصلا اين سيستم رزرواسيون دقيقا چه هستند و از كجا مي آيند؟ با ما همراه باشيد تا انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما را بشناسيد.

انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما

در حالت كلي، مي توان گفت كه سيستم هاي رزرواسيون، در 3 دسته قرار مي گيرند.

  • GDS
  • CRS
  • ORS

GDS

كه مخفف global distribution systems بوده و معناي آن، سيستم هاي توزيع جهاني است. سيستم هاي توزيع جهاني عبارت هستند از

  • Amadeus
  • Galileo
  • Sabre
  • Worldspan
  • Sirena-Travel

وب سرويس

CRS

اين عبارت مخفف computer reservation systems or central reservation systems بوده و معناي آن، سيستم هاي رزرواسيون كامپيوتري است. در ادامه آشنايي با انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما، به تشريح آن ها مي پردازيم. سيستم هاي رزرواسيون كامپيوتري، شامل سيستم هاي گابريل، سپهر و مقيم مي شوند.

ORS

online or webbase reservation systems يكي ديگر از انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما است. همانطور كه نام آن مشخص مي كند، ORS سيستم رزرواسيون بليط هواپيما آنلاين است. خطوط هواپيمايي داخلي زيادي از اين سيستم رزرواسيون بهره برده و از خدمات آن استفاده مي كنند.

انواع سيستم رزرواسيون

مي خواهيم در نهايت به جمع بندي مطالب عنوان شده بپردازيم. همانطور كه گفتيم، انواع سيستم هاي رزرواسيون بليط هواپيما، شامل نرم افزار هاي جهاني، آنلاين، لوكال مي شوند. هرچند كه محدوديت هاي اعمال شده بر كشور، امكان استفاده همه جانبه از خدمات اين سيستم ها را سلب مي كند. با اين حال، نياز به نگراني براي رزرو بليط در حوزه مختلف گردشگري نيست.

خدمات شركت سيتي نت :

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.